Synttärit

Ohjelmalliset syntymäpäivät kodin lähimetsässä, Nuuksion, Valkmusan tai Sipoonkorven kansallispuiston alueella tai muussa luontokohteessa Etelä - Suomen alueella.

Juhlien ohjelma suunnitellaan erityisesti synttärisankarin mielenkiinnon kohteita huomioiden ja se voi olla esimerkiksi joku seuraavista teemoista:    

Luontoretki

Miltä metsä tuoksuu, maistuu, tuntuu ja kuulostaa?

Aistiharjoitteiden ja leikkien  avulla tutkitaan luontoa sekä tutustutaan suurennuslaseina toimivilla luupeilla metsästä löytyviin ihmeisiin. Pikkukarhu ystävineen johdattaa lapset metsäneläinten maailmaan ja  yhdessä toteuttamaan muurahaistentarinaan kuvitusta luonnon materiaaleista. 

Viitteellisenä ikäsuosituksena 3 - 9 vuotta.

Luontoretki 9 - 12 vuotiaille

Miltä metsä tuoksuu, maistuu, tuntuu ja kuulostaa? 

Useiden aistiharjoitteiden avulla tutkitaan metsää ja nautitaan luonnosta sekä tehdään luontotaidetta. 

Ohjelma sisältää muutaman lapsille sovelletun Metsämielimenetelmän harjoituksen. 

Retkeilyteemaiset juhlat

Saavuttaessa metsään alkaa selviytymisseikkailu. 

Miten selviäisimme yön  metsässä, mitkä ovat tärkeimmät asiat jotka tulee siinä tilanteessa huomioida. 

Harjoittelemme myös retkikeittimen käyttöä  ja valmistamme juhlaan sopivaa tarjottavaa.   

Soveltuu 6 - 12 vuotiaille.

Ohjelmien kesto on 2-3 h  ja hinnat alkaen 270€. Korkeintaan 10 henkilöä, suuremmasta osallistujamäärästä lisähinta 15€/hlö. Tarjoilun voi tuoda itse tai tilata lisämaksusta Ricasluonnolta. Esimerkiksi makkaran ja tikkupullan paisto sekä mehu onnistuu Nuuksion sekä Sipoonkorven Kansallispuistossa järjestettävillä syntymäpäivillä  10€/lapsi. Tapahtumassa on paikalla Ricasluonnon puolelta tarvittava määrä aikuisia. Toivottavaa on, että ainakin yksi  synttärisankarin huoltajista  osallistuisi myös tapahtumaan.